top of page
  • kko

Aktivitetshverdag uten grunnmur

"Det handler om å så et frø for bevegelsesglede" er en kjent setning å høre fra DBK, SIF og IFO veteran Odd Arild Amundsen. Men hva skjer når kjærligheten til aktivitet er på plass, men apparatet for å utøve den slik man ønsker forsvinner?


Emma Kirkeberg Mørk fikk, tross en formidabel junior sesong kronet med gull i stafett i junior VM**, ikke fikk plass på rekrutt landslaget i 2022/23 sesongen. Det er flere enn DBK og Team Kirkeberg Mørk som klør seg i hodet av avgjørelsen. Det er knapt mulig å prestere bedre som junior enn det Emma har gjort, det er vanskelig å forstå hva mer som kan gjøres for å få en mulighet på landslagsnivå.


Denne uken feiret DBK "Verdens aktivitetsdag" i samarbeid med Drammen Sanitetsforening og Pensjonistforbundet Buskerud i Øren flerbrukshall. Emma var med å server frukt og drikke til de over 250 barna og eldre som benyttet seg av tilbudet med hoppepute, bowling, innebandy m.m. Mange av barna kom fra klubbens Idrettsfritids ordning (IFO). Emma var blandt de første kullene som var med i ordningen. Hun kommer fra en vaskeekte idrettsfamilie og på IFO fikk hun dyrke sin bevegelse- og idrettsglede, hun fikk muligheten til å så et frø, og la det vokse.


DBKs IFO ordning har siden fungert som et solid apparat for å gi barn

muligheter til å oppleve mestring i aktivitet med kyndige voksne som veiledere. Vi tror på å gi barn og unge mulighet til å oppleve mestring og bevegelsesglede i aktivitet, ved å eksponere dem for forskjellige øvelser og utfordringer, i trygge rammer over tid. Målet er at gleden over å røre på egen kropp gir en livslang trygghet i å være i aktivitet. Og for noen, slik som Emma, gir det motivasjon til å satse, satse skikkelig!


Der DBK IFO er en av garantistene for aktivitet, er det særforbund og profesjonelle sponsor lag som kan være støtte ben for eliteutøverne. For det koster ikke bare 900 treningstimer hvert år å være en elite utøver som Emma, det koster utrolig mye penger. Når man ikke kommer med på nasjonale lag, må pengene skrapes frem av egen lomme, det tærer også på motivasjonen og mulighetene.


Emma er et levende bevis på at en breddeklubb også kan være hjem for eliteutøvere. Det gir stolthet, det bygger klubb. Det eneste Emma vil er å fortsette satsingen, og vi heier på henne av full hals, men roping og klapping holder bare så langt.


Det er ledig plass på drakta til Emma. Den som fyller den er med på å løfte ikke bare én utøver, men stoltheten til en hel klubb, og muligheten for yngre barn å ha et forbilde, et forbilde som viser at det er mulig å reise seg, selv etter et realt slag i trynet.


**Andre av Emmas meritter fra sesongen som var:

Emma tok bronse på 5 km klassisk i Junior VM, kun 4,0 sekunder fra Gull.

4. og 5. plass i Skandinavisk Cup for senior i Falun. Kun slått av tre svenske OL-uttatte seniorløpere og en norsk senior-kvinne.


Kontakt: klubbkoordinator@dbk.no


,,
62 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page