top of page
  • kko

DBK-MIF-konkurransen torsdag 17. mars

Torsdag 17. mars er det igjen klart for ett av skisesongens høydepunkt, nemlig klubbkonkurransen i langrenn mot bruntrøyene fra Mjøndalen.


Da er det frammøte/påmelding kl. 18.30 ved MIF-hytta, og start ca. kl. 19.00. Som vanlig starter en fra DBK og en fra MIF sammen. De siste årene har vi regelrett fått skikkelig bank, så nå er det viktig at Ballklubben igjen viser seg fram.


Vi trenger kvinner og menn i alle aldre (fra 15 år) på startstreken som kan gå ca. 6 km i lysløyperunden på MIF-hytta. Ja, det gjelder også bandy- og fotballspillere i klubben. Møt opp og støtt klubben i blått og hvitt!
Tom Christan Aasen fra MIF og Brynhild Børtnes fra DBK er klare til første parstart i DBK-MIF konkurransen i lysløypa ved MIF-hytta. 22.03.17. 1165Sivert Johansen og Håkon Wold var DBKs beste skiløpere i DBK-MIF konkurransen ved MIF-hytta, og de subba med seg en del premier. 22.03.17. 1212
Den første DBK-MIF-konkurransen i langrenn ble arrangert på Fredly på Konnerud 11. mars 1934. Årsaken til at rennet ble avholdt på Fredly var antagelig at verken DBK-hytta eller MIF-hytta var ferdigbygd ennå.


I mange år vekslet det på mellom Drammen og Mjøndalen som startsted, men i de siste årene har klubbkonkurranen alltid gått fra MIF[1]hytta. Med den flotte lysløyperunden ved MIF-hytta og egen skistadion, er det en drøm å arrangere skirenn i dette området.


Nå er det altså over snart 90 år siden Drammens Ballklubb (DBK) og MIF hadde sine første nappetak. Initiativtagere den gangen var Johan Fredriksen, Sverre Neprud, Johan Wilthil og Sverre Gulbrandsen fra DBK, og R. Narum-Hansen, Leif Borgersen, Martin Østgaard og Oscar Munkhaugen fra MIF.


MIFs Olaf Olsen vant for øvrig det første løpet i 1934, og den gang ble det servert varmrett til deltagerne etter rennet. Nå er det ”MIF’ler” som serveres på MIF-hytta, og de er også virkelig smakfulle.

178 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page