top of page
  • kko

DBK-MIF-konkurransen torsdag 23. mars

Tekst og foto: Tom Helgesen.


Den årlige klubbkonkurransen på ski mot Mjøndalen IF (MIF) har blitt utsatt til førstkommende torsdag. For alle som ønsker å være med på et nappetak mot eikværingene, er det bare å møte opp på MIF-hytta kl. 18.00, med første start kl. 19.00.


Den første DBK-MIF-konkurransen i langrenn ble arrangert på Fredly på Konnerud 11. mars 1934. Årsaken til at rennet ble avholdt på Fredly var antagelig at verken DBK-hytta eller MIF-hytta ennå var ferdigbygd. I mange år vekslet det på mellom Drammen og Mjøndalen som startsted, men i de siste årene har klubbkonkurransen alltid gått fra MIF-hytta. Med den flotte lysløyperunden ved MIF-hytta og egen skistadion, er det en drøm å arrangere skirenn i dette området.


Nå er det altså snart 90 år siden Drammens Ballklubb (DBK) og MIF hadde sine første oppgjør. Initiativtagere den gangen var Johan Fredriksen, Sverre Neprud, Johan Wilthil og Sverre Gulbrandsen fra DBK, og R. Narum-Hansen, Leif Borgersen, Martin Østgaard og Oscar Munkhaugen fra MIF. MIFs Olaf Olsen vant for øvrig det første løpet i 1934, og den gang ble det servert varmrett til deltagerne etter rennet. Nå er det ”MIF’ler” som serveres på MIF-hytta, og de er også virkelig smakfulle.106 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page