top of page
  • kko

Nyansatt sportslig leder i DBK

DBK har lenge ønsket å ansette en sportslig leder. Nå har fotball junior funnet rom i eget budsjett for å bidra til å løfte klubbens sportslige utvikling med en 50% prosjektstilling. Vi er utrolig glade og stolte over at Tomas Evanger blir med og gi klubben dette løftet. Engasjementet starter 25. januar og varer frem til januar 2024 med mulighet for forlengelse frem til sommeren 2024.

 

Tone Mette Pytte Ønsker klubbens nyansatte sportslige leder Tomas Evanger velkommen.


Tomas har bred erfaring og høy kompetanse innen spillerutvikling, trenerutvikling og klubbutvikling og er en anerkjent ressursperson for flere enn DBK. Han driver to veldedige organisasjoner, deriblant Fotballutvikling Norge, og hans samarbeidspartnere og oppdragsgivere inkluderer alt fra de aller minste klubbene her hjemme til de aller største klubbene i Premier league og La Liga.


Siden DBK kun tilbyr 50% stilling, skal Tomas også jobbe med andre relevante prosjekter. Samtidig som han skal lede det sportslige arbeidet i DBK vil han fortsette å hjelpe lag, klubber og fotballakademier over hele landet såvel som bidra som trener, scout og foredragsholder i utlandet – blant annet ved å undervise breddeklubber i Barcelona om den norske Kvalitetsklubbmodellen.


Med på kjøpet får vi derfor også hans enorme kontaktnett, praktiske verktøy, nyttig teknologi og spennende nye ideer. En god deal for begge parter.


Han røper også at han alltid har vært litt avstandsforelsket i Drammens Ballklubb: -Ja, absolutt. Gjennom ti år i lokalfotballen har jeg observert hva DBK har oppnådd og ikke minst stått for. Her er det mange som har mye å være stolte over, et fantastisk grunnlag for ytterligere utvikling. Sier Tomas , og fortsetter.


-Da en kollega i sommer spurte meg hva som skulle kunne lokke meg til å arbeide fast i klubb igjen svarte jeg faktisk at det var lite sannsynlig fordi det måtte ha vært en klubb som DBK. Ikke så lenge etter så kom altså annonsen.


-Det kan høres ut som en røverhistorie, men det er sant. Et morsomt sammentreff.


-Det handler bare om at jeg brenner for alle-prinsippet men vet at skikkelig god fotballutvikling krever en solid plattform som består av en kombinasjon av elementer som de færreste breddeklubber har. Det dreier seg om både infrastruktur, rutiner og kultur.


-Ettersom DBK har de tingene på plass er det en drømmeklubb for en sånn som meg.


På Tomas sin første dag, ønskes han velkommen av leder for fotball junior Tone Mette Pytte. I klubbhuset ved et snødekt Øren Arena går samtalen lett over bordet om mulighetene som finnes for den sportslige utviklingen i DBK.


- Vi har mange trenere ute på feltet hver eneste uke, vi ønsker å gi disse det faglige påfyllet og støtten de fortjener, derfor er vi veldig fornøyd med å få på plass en sportslig leder. Vi gleder oss til å gå i gang med arbeidet, sier Tone Mette.


Mangeårige styreleder for hovedstyret Jorunn Tveten er også svært positiv til ansettelsen. -DBK er en utadrettet klubb som jobber mye for lokalmiljøet, men vi har et behov for å løfte det sportslige nivået og strukturere arbeidet bedre. Det er flott at vi har avdelinger som ønsker å satse slik junior fotball nå gjør.


Tomas gleder seg til å bli kjent med menneskene i klubben og komme i gang med det sportslige prosjektet. -Ja, dette blir trivelig og moro. Nå må jeg jo invitere alle på date her først, også skal vi sammen forme en enda tydeligere kultur for hvordan vi spiller fotball og dertil øver på det. Timingen er fin. Vi har god tid til å skynde oss tålmodig frem mot våren og vi har bra fasiliteter for innetreninger inntil da, så dette blir helt kanon, avslutter Tomas.

Du kan få kontakt med Tomas på evanger@dbk.no
1 001 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page