top of page
  • kko

Vi ble knust!

Sist torsdag kveld var det igjen klart for den tradisjonsrike klubbkonkurransen i langrenn mellom DBK og MIF som har vært holdt gående i snart 90 år. Noen kaller DBK-MIF-konkurransen for "årets viktigste renn", men tydeligvis ikke alle.


Foto og tekst: Tom Helgesen

Raskeste løper i DBK-MIF konkurransen i klassen og 46 år Håkon Warloff fra DBK får her velfortjent pokal av Svein Iversen fra MIF mens Ole Johan Kvan fra DBK bivåner.


Ballklubben klarte nemlig bare å stille med 13 løpere på startstreken, og bruntrøyene var sammenlagt hele 25 minutter raskere enn oss. Det er mye når det var 11 stykker som telte, så DBK var altså i gjennomsnitt over to minutter bak MIF pr. løper. Trøsten var at rennets raskeste løper tilhørte DBK, for Sivert Johansen brukte sterke 15.07 på de to rundene i 3’ern i lysløypa på MIF-hytta. Ellers tok også Håkon Warloff pokalen som raskeste løper over 46 år, og Drammens Ballklubb gratulerer de begge!


De to raskeste i MIF-DBK konkurransen var Sivert L. Johansen fra DBK i herreklassen og Amalie Honerrud Olsen, MIF, i dameklassen. Begge to har for øvrig represntert Norge i junior-VM for noen få år tilbake.


Med 17 løpere på startstreken fra MIF og 13 fra DBK i lysløypa på torsdag, er det likevel langt igjen til de 130 som sto på startstreken under den første DBK-MIF-konkurransen i 1934. Tidligere deltok også både fotball- og bandyspillere i denne uhøytidlige konkurransen, men de glimrer stort sett med sitt fravær nå. Unntaket var Snorre Kortgaard, fotballspilleren med et typisk MIF-navn tok sin tørn for DBK med langrennsski på beina.


Føre-endring

Væromslag og føre-endring har skjedd i klubbkonkurransen opptil flere ganger. Derfor kom det ikke som noen overraskelse at det snødde godt før start på torsdag. Folk gikk på blanke ski, rubba ski, felleski, Zero-ski og noen brukte også voks og til og med klister. Mye funka greit i de etter hvert litt glasserte skisporene, men skøyting er ikke lov i DBK-MIF-konkurransen. Her er det nemlig klassisk stil som gjelder.



Før resultatene er klare etter DBK-MIF konkurransen, er det samling inne på den nyoppussede MIF-hytta.






Første gang i 1934 Det er snart 90 år siden Drammens Ballklubb (DBK) og MIF hadde sine første nappetak på ski. Initiativtagere den gangen var Johan Fredriksen, Sverre Neprud, Johan Wilthil og Sverre Gulbrandsen fra DBK, og R. Narum-Hansen, Leif Borgersen, Martin Østgaard og Oscar Munkhaugen fra MIF. MIFs Olaf Olsen vant for øvrig det første løpet i 1934. Varmretten som ble servert deltagerne etter rennet for over 80 år siden må man imidlertid se langt etter i 2022, men MIF-hyttas gode vafler duger i høyeste grad det også.


Nå er det klart for premieutdeling etter DBK-MIF konkurransen, Ole Johan Kvan fra DBK (til v.) og Svein Iversen fra MIF har resultatene klare.








Den første DBK-MIF-konkurransen ble arrangert på Fredly på Konnerud 11. mars 1934. Årsaken til at rennet ble avholdt på Fredly, var antagelig at verken DBK-hytta eller MIF-hytta var ferdigbygd. I mange år vekslet det på mellom Drammen og Mjøndalen som startsted, men i de siste årene har klubbkonkurransen alltid gått fra MIF-hytta. Med den nye lysløyperunden og den nye stadion ved MIF-hytta er det jo en drøm å arrangere skirenn i dette området. Snøfattige vintre har også gjort det vanskelig å arrangere skirenn i Drammen i siste halvdel av mars.




Fotballspiller Snorre Kortgaard var unntaket som stilte opp i klubbkonkurransen for DBK selv med ekte mjøndalsnavn.










Geir Olsen, MIF og Guro Bøhm, DBK.
























I MIF-DBK konkurransen starter det en fra MIF og en fra DBK i par, her MIFs Halvard Vik (til v.) og DBKs Ole Johan Kvan på startstreken med starter Per Mile i midten.

190 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page